Читај ми!

Otvorena zvanična istraga o smrti Litvinjenka

Dugo očekivana zvanična istraga o smrti Aleksandra Litvinjenka otvorena je u Londonu, devet godina pošto je špijun ruske bivše obaveštajne službe KGB umro u britanskoj prestonici posle ispijanja otrovnog čaja sa retkim radioaktivnim izotopom.

Na samrti, u bolničkoj postelji kritičar Kremlja optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je naredio njegovo ubistvo, a britanske vlasti navode da postoje dokazi da se optuže dva bivša agenta KGB-a za ubistvo Litvinjenka, navodi agencija Rojters, prenosi Tanjug.

Rusija je uvek negirala bilo kakvu umešanost u smrt bivšeg agenta KGB-a, mada će sudija Robert Oven, u funkciji predsednika Istražne komisije, istražiti slučaj, a najavio je da "postoje dokazi ruske krivice".

Većina sudskih postupaka zahteva dokaz kao osnovu kako bi slučaj postojao, što bi nakon provere dovelo do optužbe koja bi bila potvrđena ili odbačena na sudu.

Litvinjenkova supruga Marina rekla je da veruje da će zvanična istraga konačno rasvetliti kako je njen muž umro, kao i njegov rad za britansku obaveštajnu agenciju MI6.

"Želim da se stavi tačka na sve spekulacije. Postojaće zvanični dokumenti i niko od strana neće biti u mogućnosti da koristi ono što se dogodilo u Londonu u ličnu korist", rekla je Marina Litvinjenko u izjavi za Rojters.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво