Читај ми!

Tužilaštvo traži 26 godina zatvora za "kapetana kukavicu"

Italijansko tužilaštvo traži da kapetan potonulog kruzera "Kosta Konkordija" Frančesko Sketino bude osuđen na 26 godina i tri meseca zatvora, zbog nesreće u kojoj su 2012. godine stradale 32 osobe.

To nije preterana kazna, rekla je na suđenju u toskanskom gradu Groseto tužilac Marija Navaro, dodajući da je Sketino, kojeg su mediji prozvali "kapetan kukavica" odgovoran za višestruko ubistvo iz nehata, izazivanje nesreće i napuštanje broda pre nego što je utvrdio da su svi putnici na sigurnom, javlja AFP, prenosi Tanjug.

Navaro je u svom završnom govoru istakla da je suđenje pokazalo kako je Sketino "razmišljao isključivo samo o sebi" i da se spasao "a da nije pokvasio ni cipele".

U tragediji "Kosta Konkordije" život su izgubila 32 putnika i člana posade, a kruzer je razmontiran na delove.

"Konkordija", dva puta veća od "Titanika", kretala se brzinom 16 čvorova, a na njoj se nalazilo 4.229 ljudi iz 70 država, kada je udarila o stene ostva Điljo.

Zaposleni na brodu optužili su kapetana da je skrenuo sa utvrđenog kursa broda, za šta nije imao odobrenje.

Sketino, čije je suđenje počelo u julu prošle godine, stekao je nadimak "kapetan kukavica" zbog svog ponašanja nakon udara broda o stene. Samo 29 minuta pošto je naložio putnicima i posadi da se evakuišu, sam kapetan je napustio brod, na kome su se nalazile još stotine ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво