Читај ми!

Ubijeno 30 komandosa na Filipinima

U sukobu sa muslimanskim pobunjenicima na jugu Filipina ubijeno je više od 30 policijskih komandosa. To je za filipinske snage najveći gubitak ljudstva u jednom danu.

Na desetine komandosa upalo je u selo Tukanalipao u zoru u potrazi za osumnjičenim za terorizam, ali su ih napali pripadnici Islamskog fronta za oslobođenje Moro, rekao je gradonačelnik Mamasapana za AP, prenosi Tanjug.

Drugi pobunjenici su se kasnije pridružili borbi protiv policijskih snaga koje su bile brojčano nadjačane.

Najmanje dva stanovnika sela su ranjena u razmeni vatre, a nekoliko hiljada pobeglo je iz svojih domova.

Grupa Moro koja ima 11.000 pripadnika, potpisala je mirovni sporazum sa vladom prošle godine, čime je stupio na snagu prekid vatre, čije sprovođenje nadgleda tim posmatrača iz Malezije.

Gradonačelnik, grupa Moro i vojni zvaničnici smatraju da komandosi nisu koordinisali svoj plan da uđu u muslimansko selo, što je očigledno rezultiralo žestokim okršajem.

Meta policijske operacije bio je Zulkifi bin Hir, malezijski terorista poznat kao Marvan, koga američke i filipinske vlasti smatraju odgovornim za nekoliko smrtonosnih bombaških napada na jugu zemlje.

Veruje se da se Marvan, koji je navodno obučavao i finansirao lokalne ekstremiste povezane sa Al Kaidom, krije na jugu Filipina od 2003.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи