U protestima u Egiptu ubijeno 10 demonstranata

Najmanje 10 demonstranata i jedan policajac su poginuli u neredima u Egiptu danas, kada ta država obeležava četvrtu godišnjicu od pobune 2011. godine, saopštili su zvaničnici.

Devet proislamskih demonstranata je ubijeno u sukobima u četvrtima Kaira, Matareji i Ajn Šamsu, a drugi u mediteranskom gradu Aleksandriji, rekao je jedan medicinski zvaničnik za AFP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta je saopštilo da su demonstranti pucnjima iz vatrenog oružja ubili jednog policajaca u sukobima u severnom delu Kaira, prenosi Tanjug.

U centralnom delu Kaira, policija je pucala i koristila suzavac kako bi rasterala na stotine demonstranata koji su pokušali da marširaju na Trg Tahrir, epicentar pobune od pre četiri godine, kojom je svrgnut predsednik Hosni Mubarak.

Nekoliko sati ranije, dvojica ekstremista su se digli u vazduh u pokušaju da sabotiraju jedan električni toranj u delti Nila, a policajac je ranjen u eksploziji bombe u prestonici.

Odgovornost za eksploziju bombe preuzela je džihadistička grupa Adžnad Misr ili Vojnici Egipta.

Zvaničnici su pojačali bezbednost oko Kaira i drugih gradova pošto su islamisti pozvali na proteste protiv vlade predsednika Abdela Fataha al-Sisija, bivšeg vojnog komandanta koji je učestvovao u svrgavanju islamističkog predsednika Muhameda Mursija 2013. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво