Lavrov sa Kerijem o ukrajinskoj krizi

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je u razgovoru sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem da je Moskva spremna da učini sve što može kako bi ohrabrila suprotstavljene strane na istoku Ukrajine na pronalaženju mirnog rešenja za konflikt.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je "Lavrov istakao spremnost Rusije da učini sve u svojoj moći kako bi ohrabrila strane (u konfliktu) ka mirovnom rešenju", prenosi Tanjug.

U saopštenju se dodaje da "bilo kakav pravi rezultat može biti postignut samo direktnim dijalogom između Donjecka i Luganska, koji Kijev izbegava svim sredstvima, očigledno uspostavivši kurs za vojnu prinudu na jugoistoku Ukrajine", preneo je Rojters.

U telefonskom razgovoru sa Lavrovom, Keri je predložio proširenje grupe međunarodnih pregovarača koji bi pomogli u dijalogu Kijeva i proruskih snaga, navodi se u saopštenju.

Lavrov je danas razgovarao telefonom i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini kojoj je rekao da Moskva želi da podstakne Kijev u pravcu političkog dijaloga sa proruskim snagama na istoku Ukrajine.

Šef ruske diplomatije je ponovio stav Moskve da je Kijev odgovoran za intenziviranje borbi na istoku Ukrajine proteklih dana, dodaje se u saopštenju ruskog ministarstva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво