Said Kuaši tajno sahranjen?

Jedan od dvojice braće odgovornih za napad na "Šarli ebdo" Said Kuaši, već je sahranjen u tajnosti, javio je AFP, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Said Kuaši je sahranjen u petak u gradu Remsu na istoku Francuske, gde je živeo oko dve godine, rekao je dobro obavešteni izvor, javlja Tanjug.

Sahrana je obavljena uz jako prisustvo policije, u prisustvu nekolicine članova porodice, naveo je isti izvor.

Njegov grob je neobeležen, a ime groblja nije otkriveno.

Njegov brat Šerif trebalo bi da bude sahranjen uskoro u pariskom predgrađu Ženvilije.

Gradonačelnik Remsa Arno Robine izjavio je da je bio zakonski primoran da prihvati sahranu, ali da se u prvi mah protivio da napadač bude sahranjen u njegovom gradu.

Robine je imao bojazan da bi Kuašijev grob "mogao da postane svetilište za ljude koji bi se okupljali okolo i mesto hodočašća za fanatike".

Saidova žena odlučila je da ne prisustvuje sahrani, kako bi se zadržala tajnost događaja, rekao je njen advokat Antoan Flasakije.

"Ona je sad odahnula da je njen suprug sahranjen u diskreciji i sa dostojanstvom", dodao je advokat.

Situacija u Francuskoj je napeta, pošto je 20 ljudi, uključujući tri napadača, ubijeno prošle sedmice.

U napadima na satirični nedeljnik Šarli ebdo, jednu policajku u blizini Pariza i jevrejsku prodavnicu u Francuskoj, tokom tri dana, ubijeno je 17 ljudi.

U terorističkom napadu na Šarli ebdo, dvojica naoružanih islamista, braća Šerif (32) i Said (34) Kuaši, ubila su 12 ljudi, uključujući neke od najpoznatijih karikaturista u Francuskoj, dok je 11 ljudi ranjeno.

Satirični nedeljnik u više navrata je objavljivao karikature proroka Muhamed tokom godina, i u svom najnovijem broju, štampanom nakon napada, na naslovnoj strani prikazan je prorok Muhamed kako drži znak "Ja sam Šarli" ispod naslova "Sve je oprošteno".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво