Читај ми!

Britanka uhapšena zbog sumnje za terorizam

Britanska policija je uhapsila jednu devojku na londonskom aerodromu zbog sumnje za učešće u pripremanju terorističkog čina i pripadnosti zabranjenoj organizaciji, saopštila je policija.

Osamnaestogodišnja Britanka je uhapšena u petak po sletanju na aerodrom "Stansted", a njeno hapšenje u vezi je sa ranijom istragom u kojoj je u oktobru uhapšen dvadesetjednogodišnji muškarac, prenosi Tanjug.

Žena je prebačena u policijsku stanicu u Londonu, gde joj je određen pritvor, preneo je Rojters.

Ovo hapšenje najnovije je u seriji koje su sproveli britanski bezbednosni zvaničnici, otkako je pretnja od terorizma podignuta u avgustu zbog rizika koji predstavljaju borci Islamske države koji se u domovinu vraćaju iz Iraka i Sirije.

Veći deo Evrope trenutno je u stanju pojačane bezbednosti nakon prošlonedeljnih terorističkih napada u Parizu i racija u Belgiji u kojima su ubijena dva naoružana napadača.

Britanski premijer Dejvid Kameron se nalazi u dvodnevnoj poseti SAD, gde će sa američkim predsednikom Barakom Obamom razgovarati o načinima za rešavanje pretnje koju predstavljaju ekstremisti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво