Netanijahu pozvao francuske Jevreje u Izrael

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozvao je francuske Jevreje da se presele u Izrael.

Specijalni ministarski panel sastaće se sledeće nedelje da diskutuje o ohrabrivanju useljenja iz Francuske i drugih delova Evrope, rekao je Benjamin Netanijahu, prenosi Tanjug.

"Želim da kažem francuskim i evropskim Jevrejima: Izrael je vaš dom. Ako se svet ne probudi, terorizam će pogoditi druga mesta", rekao je Netanijahu, najavivši da će pokušati da poveća imigraciju Jevreja koji pate od "rastućeg talasa antisemitizma."

To je rekao dan nakon što je četvoro francuskih Jevreja ubijeno u košer supermarketu u Parizu. Najavio je da će svaki Jevrej koji želi da se preseli u Izrael biti dočekan "toplog srca i otvorenih ruku", javio je AP.

Čak i pre smrtonosnog napada povećana je imigracija francuskih Jevreja u Izrael zbog antisemitizma. Prošle godine prvi put se iz Francuske uselilo najviše Jevreja u Izrael, pokazuju podaci Jevrejske agencije.

Skoro 7.000 novih imigranata je došlo lane, što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu. Netanijahu je odlučio takođe da se pridruži svetskim liderima na masovnom mitingu solidarnosti u Parizu u nedelju.

Prethodno je zatražio od francuskog predsednika Fransoa Olanda da se održi pojačana bezbednost u jevrejskim institucijama.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво