Читај ми!

Porodica policajca: Ne mešati ekstremiste i muslimane

Porodica francuskog policajca Ahmeda Merabea, koga su u sredu ubili napadači na "Šarli ebdo", apelovala je da se prestane sa stavljanjem ekstremista i muslimana u isti koš.

"Obraćam se svim rasistima, islamofobima, antisemitima. Ne treba mešati ekstremiste i muslimane", rekao je jedan od članova porodice na konferenciji za štampu u Livri-Garganu, na severu Pariza, gde je živeo ubijeni 41-godišnji policajac, javlja Beta.

"Prestanite da mešate stvari, da podstičete ratove, da palite džamije ili sinagoge", rekao je drugi član porodice ubijenog policajca, muslimana poreklom iz Alžira.

"Napadate ljude, to neće vratiti naše mrtve ili umiriti naše porodice", dodali su drugi članovi porodice, unesrećene "varvarskim činom", u kome je ubijen Ahmet Merabe i izrazili saosećanje sa svim porodicama drugih žrtava napada u Parizu.

Porodica je, takođe, reagovala na objavljivanje slike ubistva policajca ispred sedišta nedeljnika Šarli ebdo, na današnjoj naslovnoj strani nedeljnika Puan.

Slika je uzeta sa amaterskog video-snimka, snimljenog sa krova zgrade, koji pokazuje kako jedan od napadača puca policajcu u glavu nekoliko metara od sedišta Šarli Ebdoa. Snimak je obišao svet i zgrozio ljude okrutnošću napadača.

Članovi porodice su izrazili negodovanje zbog širenja tog snimka i zatražili od medija da prestanu da ga objavljuju.

Jedan od braće ubijenog policajca upitao je medije kako su se usudili da snime taj video i da ga objavljuju.

Dodao je da na snimku čuje glas svog brata, da ga prepoznaje, da čuje kako je ubijen i da mu stalno taj glas odzvanja u ušima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво