Читај ми!

Ubijen otmičar u supermarketu, četiri mrtva taoca

Francuski specijalci likvidirali otmičara u supermarketu u Parizu. Najmanje četiri taoca su nastradala. Napadač prethodno ubio dvoje ljudi. Likvidirani Amedi Kulibali poznavao bar jednog od braće Kuaši. U bekstvu je i osumnjičena žena.

21.30 - Terorista Amedi Kulibali držao je u supermarketu 19 talaca, a četvoricu je usmrtio pre nego što je policija upala u prodavnicu i ubila ga, rekao je za AP predstavnik izraelske vlade koji je tokom krize održavao vezu između izraelskog i francuskog premijera, prenosi Fonet.

19.45 - Amedi Kulibali rekao prethodno francuskoj TV BFM da je bio pripadnik Islamske države, preneo je AFP.

18.00 - Žena koja je osumnjičena za napad u supermarketu je u bekstvu, javlja Si-En-En. 

17.30 - Policija likvidrala napadača. Najmanje četiri taoca iz supermarketa su mrtva, javlja Rojters pozivajući se na izvore u policiji. Dva policajca su povređena.

16.45 - Kulibali preti da će ubiti taoce, ukoliko policija pokrene akciju protiv braće Kuaši, javlja Bi-Bi-Si.

16.20 - Kulibali poznaje bar jednog od braće Kuaši, tvrdi francuska policija, prenosi AP.

16.00 - Dvadesetak osoba blokirano u prodavnici koja se nalazi odmah pored košer-supermarketa. Čekaju uputstva policije, prenosi Tanjug.

15.50 - Policija objavila fotografiju napadača u supermarketu, Amedija Kulibalija, koji se sumnjiči za jučerašnje ubistvo policajke.

 

15.30 - Policija nakratko blokirala i Trg Trokadero nedaleko od Ajfelove kule. Trg i okolni restorani evakuisani. Policija naknadno saopštila da je bila reč o lažnoj uzbuni.

15.00 - Napadač u supermarketu najverovatnije povezan sa masakrom u Šarli ebdou, rekao za AP jedan policijski zvaničnik.

Prilikom napada na bakalnicu sa košer proizvodima, prvo su dve osobe poginule, a jedna je bila ranjena. U supermarketu je bilo zatočeno još najmanje pet osoba.

Neki od zaposlenih su uspeli da u momentu napada istrče napolje, javlja Parizjen

Figaro navodi da je napadač bio naoružan kalašnjikovim kojim je pretio, a ubrzo su na lice mesta stigli francuska policija i vojska.

Policija je saopštila da je reč o osumnjičenom za ubistvo policajke u Monružu, Amedi Kulibaliju, čiji identitet su čuvari reda danas, kako je saopšteno, utvrdili.

Amedi Kulibali (32) je 2010. godine bio je viđen sa osumnjičenim za masakr u redakciji Šarli ebdo Šerifom Kuašijem, tokom policijske istrage pokušaja pobune u zatvoru u Francuskoj.

Kulibali je osuđen zbog "svoje uloge" i bio je "dobro poznat" francuskoj antiterorističkoj policiji, prenela je agencija AP.

Pariska policija je objavila fotografiju Kulibalija i navela da je osumnjičen i za jučerašnje ubistvo žene policajca.

Drugi osumnjičeni za napad u jevrejskoj radnji u Parizu je žena Hajet Bumdijen (26) koja se bila saučesnica jučerašeg ubistva policajke, nalazi se u bekstvu.

Tokom akcije policija sve prodavnice u čuvenom jevrejskom naselju u centralnom Parizu, nedaleko od mesta današnjeg napada, bile su zatvorene.

Na pomolu je bila još jedna krizna situacija u Parizu, na Trgu Trokadero, u blizini Ajfelove kule, koji je policija evakuisala danas po podne, bez objašnjenja, prenosi Figaro.

List navodi da je nepotvrđena glasina o prisustvu jednog naoružanog muškarca na Trokaderu dovela do evakuacije i preventivne intervencije snaga reda.

Pristup linijama metroa na tom trgu u 16. arondismanu takođe je bio zatvoren.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво