Sveće ispred Ambasade Francuske u Beogradu

Ispred zgrade Ambasade Francuske u Beogradu, građani i kolege novinari večeras su palili sveće, odajući poštu ubijenima u napadu islamista u redakciji satiričnog lista "Šarli ebdo" u Parizu.

Ispred ambasade u Pariskoj ulici, posle 19 časova okupila se grupa oko 40 ljudi, koji su se samoinicijativno organizovali preko društvenih mreža.

Njima su se pridružili i otpravnik poslova Fransoa Bone i politički savetnik Žerom Kel, rekla je Tanjugu Nađa Petrovski, savetnik za medije Ambasade Francuske u Beogradu.

Naoružani maskirani napadači upali su danas u redakciju francuskog satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" u Parizu, poznatog po karikaturama islamskih lidera i ubili najmanje 12 ljudi, od kojih 10 novinara i dva policajca, pre nego što su pobegli.

To je najsmrtonosniji teroristički napad u Francuskoj u poslednjih 40 godina.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи