Читај ми!

Napadači na "Šarli ebdo" prošli vojnu obuku

Napadači na francuski satirični list "Šarli ebdo" delovali su vešto i smireno, što je obeležje napredne vojne obuke, piše britanski "Telegraf".

Telegraf ističe da su napadači bili potpuno opremljeni za svoj ubilački zadatak. Fotografije sa lica mesta pokazuju dva muškarca potpuno obučena u crno, dok su im lica bila prekrivena fantomkama. Obojica su bila naoružana "kalašnjikovima".

Nosili su vojničke cokule i imali vojničku pojavu i držanje. Jedan od napadača je nosio prsluk sa municijom boje peska. Prema nekim izveštajima, bili su opremljeni i ručnim raketnim bacačima.

Muškarci su kliničkom preciznošću napali sedište satiričnog magazina, ubivši svoje žrtve i dva policajca na ulici ispred redakcije.

Parizjen izveštava su izuzev preciznosti, napadači tačno znali imena i lica svih žrtava, i da nisu mnogo gubili vreme.

Amaterski video-snimak ukazuje da su upotrebili klasičnu pešadijsku taktiku. Kretali su se duž ulice u kojoj je redakcija, radeći kao par: jedan je napredovao, dok ga je drugi štitio.

Umesto da rasipaju vatru iz automatskog oružja, napadači su ispaljivali po dva hica za svaku metu – obrazac poznat kao "pucanj na dva dodira", čime su štedeli municiju.

Mirno su hodali jedan pored drugog sa jasnim ciljem da naprave što je veće krvoproliće. Na snimku se može čuti da jedan od napadača uzvikuje – "Alahu akbar" (Alah je veliki).

Jedna od najšokantnijih scena na snimku je trenutak kada napadači shvataju da je policajac koji leži na trotoaru još živ. Mirno prilaze ranjenoj žrtvi – tada jedan terorista štiti drugog koji "overava" policajca sa dva hica u glavu.

Snimak pokazuje da su se napadači odvezli crnim "sitroenom". Nisu odjurili sa mesta zločina da ne bi privukli pažnju. Umesto toga, odlaze na vrlo "kontrolisan način". Kako bi zavarali trag, ostavljaju automobil i potom kradu drugi.

Činjenica da su poštovali jasan plan za bekstvo, koji za sada daje rezultat, ubedljiv je dokaz njihove sposobnosti, zaključuje britanski list.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво