Bašar el Asad obišao vojnike

Sirijski predsednik Bašar el Asad obišao je oblast u okolini Damaska i zahvalio vojnicima koji se bore protiv terorizma, saopštila njegova kancelarija na svom "Tviter" nalogu.

Predsednik Sirije je povodom Nove godine posetio mesto Džobar, severoistočno od Damaska, , preneo je Rojters.

"Ako postoji deo Sirije u kojoj postoji radost, to je zahvaljujući pobedama koje ste vi postigli u borbi protiv terorizma", rekao je Asad vojnicima, kako je navedeno na Tviter nalogu njegove kancelarije, javlja Tanjug.

Prikazana je fotografija Asada koji se rukuje sa čovekom u maskirnoj uniformi, a slika je izgleda snimljena napolju i po mraku. Još jedna fotografija prikazuje Asada u jakni kako stoji sa vojnicima.

Državna novinska agencija SANA je takođe izvestila o ovoj poseti.

Asad se ne pojavljuje često u javnosti, premda je, kako navode državni mediji, i ranije otkad traje sukob posećivao vojnike.

Sirijska državna televizija je prikazala snimak na kome se vidi Asad kako razgovara sa vojnicima, grli se i zajedno jede sa njima na otvorenom a snimak je pratila patriotska pesma.

Sirijske snage pokušavaju da istisnu pobunjenike iz Džobara, koji su Asadovi protivnici zauzeli 2013, a dok vladine snage kontrolišu centrali deo Damaska i dalje se vode borbe na prilazima gradu.

Ni u saopštenju kancelarije sirijskoj predsednika, ni u izveštaju agencije SANA nije rečeno da li su sirijske trupe uspostavile kontrolu nad čitavim Džobarom ili nad njegovim delovima.

Prema tvrdnji Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, koja prati sukob u Siriji dug skoro četiri godine, ta oblast je juče bila pod jakom vatrom sirijskih vojnih vazduhoplovnih snaga, koje su izvele barem 10 napada.

Opservatorija je, ne navodeći podatke o eventualnim žrtvama, dodala i da je ta oblast gađana kopnenim raketama i da su se provladine snage tu sukobile sa pobunjenicima i islamskim bataljonima, kao i sa El Nusrom, sirijskim krilom Al Kaide.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи