Читај ми!

Papina oštra poruka kardinalima

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja kritikovao je birokratiju Vatikana, navodeći da neki ljudi po svaku cenu žude za uticajem, žive dvostrukim životom i "pate od duhovnog Alchajmera". Zbog toga su, kaže, zaboravili da treba da budu božji ljudi.

Božićnu čestitku kardinalima, biskupima i sveštenicima papa Franja nije ispunio samo radosnim prazničnim pozdravima i dobrim željama. On je, pre svega, podsetio na 15 grehova kurije, za koje se nada da će biti "okajani i izlečeni u novoj godini", javlja AP, prenosi Tanjug.

Papa je podsetio na to kako "teror ogovaranja može hladnokrvno ubiti reputaciju naših kolega i braće", i da "razne klike mogu postati rak koji preti harmoniji tela, ubiti ga i sagoreti u takozvanom prijateljskom požaru".

Poglavar Rimokatoličke crkve naglasio je da neki u Vatikanu "pate od patološke želje za uticajem" i da zbog toga teže ka moći po bilo koju cenu, čak iako to podrazumeva klevetanje i diskreditovane drugih u javnosti.

Papa Franja je zamerio saradnicima zbog spletkarenja, karijerizma, birokratske moći i ogovaranja koje utiču na Svetu stolicu.

Kardinalima papin govor nije baš prijao, mlakim aplauzom su ispratili njegovo navođenje 15 grehova kurije, sve zajedno sa biblijskim fusnotama i preporukama.

Na kraju govora, papa je zatražio da se svi pomole "kako bi zarasle rane grehova koje svi nosimo" i da bi Crkva i kurija postale zdravije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво