Ubijena dva policajca u Njujorku

Dva njujorška policajaca ubijena su u Bruklinu, kada je napadač pucao na njih dok su sedeli u patrolnim kolima. Muškarac pobegao u obližnju stanicu metroa, gde se ubio pucnjem u slepoočnicu. Lokalni mediji navode da je napad izvršen u "stilu egzekucije".

Policija je identifikovala napadača - Ismaila Brinslija, starog 28 godina. On se skrivao u jednoj kući, izašao pred policijska patrolna kola i otvorio vatru.

"Čula sam pucnje, jer živimo ovde. Bilo ih je četiri ili pet možda, ne sećam se. Pomislila sam: O bože, šta se dešava. Policija je odmah došla, znali smo da je nešto jako loše, jer su leteli helikopteri", priča žena, jedan od svedoka napade.

Komesar njujorške policije Vilijam Braton potvrdio je da je osumnjičeni Ismail Abdul Brinsli, iz Baltimora, prvo pucao u svoju bivšu devojku ranivši je. Baltimorska policija je poslala upozorenje da je Brinsli krenuo u Bruklin.

"Naš grad je u žalosti, teško nam je. Izgubili smo dva dobra čoveka koji su svoje živote posvetili zaštiti svih nas. Policijski službenici Ramos i Liu poginulii su na službenoj dužnosti štiteći grad koji vole", ističe gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

U SAD se već duže vremena vodi žestoka debata o odnosu snaga bezbednosti prema Afroamerikancima, ali i preterano agresivnim akcijama policije.

To izaziva gnev građana, pa je i prethodne noći stotine demonstranata ušlo u najveći američki tržni centar. Oni su u tržnom centru "Mol of Amerika", u Blumingtonu, u saveznoj državi Minesoti, prekinuli jedan od najprometnijih dana za kupovinu tokom praznika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво