Читај ми!

Njujork tajms: FBI upropastio gomile dokaza

Američki Federalni istražni biro (FBI) nespretno je rukovao velikom količinom dokaza u svojim kancelarijama širom SAD, piše "Njujork tajms" koji je imao uvid u interni izveštaj te agencije.

FBI je napravio propuste kada je reč o oružju, dragocenostima, novcu i drogi, koji čuva kao dokaze u sklopu krivičnih slučajeva, navodi se u istrazi, kojom je bilo obuhvaćeno 41.000 dokaza, a kod gotovo polovine zabeleženi su propusti, prenosi Tanjug.

Kako navodi AFP, greške u sakupljanju dokaza predstavljaju ozbiljan problem za FBI, pošto mogu dovesti do toga da sudije slučajeve odbace.

FBI će obavestiti tužilaštvo o rezultatima izveštaja i rizicima poništavanja suđenja.

Mnogi propusti se pripisuju kompjuterskim greškama, ali su u izveštaju zabeleženi i slučajevi kada su agenti uzimali dokaze iz skladišta i nisu ih vraćali mesecima.

U nekoliko slučajeva, dokazi nisu vraćeni godinama, navela je francuska agencija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво