Читај ми!

Obama: "Soni" nije trebalo da povuče film

Američki predsednik Barak Obama naveo je da su Sjedinjene Države postigle uspeh u 2014. godini sniženjem stope nezaposlenosti, rastom broja zdravstveno osiguranih Amerikanaca i istorijskim diplomatskim otvaranjem prema Kubi. Ocenio je da je kompanija "Soni" pogrešila što je povukla firm "Intervju".

Takođe je istakao pred novinarima sopstvenu izvršnu akciju i sporazum sa Kinom za borbu protiv globalnog zagrevanja, prenela je agencija AP.

Pomenuo je da je američki Trezor (ministarstvo finansija) prodao poslednje investicije za finansijsko spasavanje Vol strita, kao i da će vojna misija u Avganistanu uskoro biti okončana.

Obama je ocenio da je kompanija "Soni" pogrešila što je povukla satirični film "Intervju" o Severnoj Koreji posle pretnji hakera.

"Imam razumevanje za probleme sa kojima se oni suočavaju. Imajući to u vidu kažem da jesu napravili grešku. Ne možemo da budemo društvo u kojem neki diktator može da nameće cenzuru ovde u SAD", rekao je Obama.

Govoreći o odnosima SAD i Kube, Obama je rekao da su kubanske vlasti i dalje represivne prema svojim građanima i da ne očekuje da će kao rezultat normalizovanja odnosa SAD i Kube preko noći doći do promena.

"Ono u šta sam duboko uveren je da ako ste nešto radili 50 godina i ništa se nije promenilo, onda treba da pokušate nešto drugačije"”, rekao je Obama.

Naveo je da proširenje odnosa sa Kubom nije ušlo u fazu u kojoj bi on posetio tu zemlju ili kubanski predsednik Raul Kastro došao u SAD, dodajući da je dovoljno mlad da veruje da će jednom otići na Kubu.

Obama je ocenio da će verovatno proći izvesno vreme pre nego što Kongres bude započeo raspravu o eventualnom ukidanju ekonomskog embarga Kubi.

Američki predsednik održao je danas u Beloj kući konferenciju za medije uoči odlaska na Havaje na odmor.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи