Читај ми!

"Kraljica mučenja" u vrhu CIA?

Novinar američkog "En-Bi-Sija" tvrdi da je žena čiji identitet nije poznat javnosti i koja je i danas visoki oficir CIA zadužen za borbu protiv terorizma – bila pokretač korišćenja sadističkih metoda ispitivanja zatvorenika.

Neidentifikovana žena je odgovorna za ogromne propuste u obaveštajnom radu, sa tragičnim posledicama po Sjedinjene Američke Države, prenosi magazin Njujorker istraživanje novinara En-Bi-Sija.

Ona je insistirala na simulaciji davljenja, odnosno "voterbordinga", i drugim sadističkim načinima ispitivanja koje je Barak Obama opisao kao "mučenje".

U Poljskoj je lično učestvovala u mučenju Halida Šeika Muhameda, "arhitekte" napada "na kule bliznakinje", prenosi Njujorker.

Mnogi ljudi koji radili sa njom kažu da su šokirani zato što joj je data velika moć.

Bivši obaveštajac koji je radio sa njom rekao je za En-Bi-Si da ona snosi odgovornost za toliko obaveštajnih propusta da "ju je trebalo izvesti pred sud i poslati u zatvor za ono što je učinila", prenosi Njujorker.

Njeni propusti se navode kroz ceo izveštaj Senata o mučenju zatvorenika osumnjičenih za terorozam, koji je nedavno objavljen.

Kao oficir CIA, bila je odgovorna za propust u vezi sa informacijom koja je mogla da spreči napad na "kule bliznakinje" 11. septembra.

Naime, nadgledala je pripadnike agencije koji nisu uspeli da upozore FBI da su budući napadači na kule ušli u SAD.

Međutim, nakon terorističkog napada rado je učestvovala u mučenjima osumnjičenih, lažno obaveštavajući Kongres da je tortura dala rezultate.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи