Читај ми!

Akcija Evropola na 80 aerodroma

Policija je uhapsila 118 ljudi u okviru operacije razbijanja lanca kupovine avionskih karata lažnim kreditnim karticama, saopštio je Evropol, dodajući da se radi o organizovanom kriminalu vrednom više milijardi evra.

Operacija "Globalna akcija" izvedena je na 80 aerodroma u 45 zemalja, a akcijom je koordinirano iz sedišta Evropola u Hagu, Interpola u Singapuru i latinoameričke policijske agencije Ameripol u Bogoti, navodi AFP, prenosi Tanjug.

Policijski timovi na aerodromima od Londona do Manile uhapsili su osumnjičene koji su koristili lažne kreditne kartice za kupovinu avionskih karata dok su stajali u redovima za ukrcavanje ili kada su izašli iz aviona, izjavio je direktor Evropola Rob Vejnrajt.

"Avionska industrija zbog ovog problema gubi milijardu dolara godišnje. Morali smo da osmislimo globalnu operaciju da zaustavimo te ljude da se ukrcaju u avione ili da ih uhvatimo po dolasku na željenu destinaciju", dodao je Vejnrajt.

U sedištu Evropola, koje liči na tvrđavu, u ovoj operaciji su zajedno radili stručnjaci iz kompanija koje izdaju kreditne kartice, uključujući Viza i Amerikan ekspres, kao i predstavnike avionskih kompanija i policijske analitičare. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво