Читај ми!

Češke banje primaju ranjene Kurde na lečenje

Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek ponudio je da Češka, kao pomoć u borbi protiv Islamske države, primi na lečenje i rehabilitaciju Kurde ranjene u sukobima sa džihadistima.

Lubomir Zaoralek rekao je prilikom posete Iraku da su češke banje jako dobro opremljene za rehabilitaciju takvih povreda, što je Češka, nažalost, isprobala i kod svojih vojnika ranjenih u Avganistanu, prenosi Beta.

"Budući da govore o hiljadama ranjenih nije čudo što ih je to zainteresovalo", istakao je Zaoralek za češki radio nakon susreta sa predsednikom Autonomne oblasti Kurdistana u Iraku, Masudom Barzanijem.

Dolazak kurdskih boraca na lečenje doneo bi koristi i češkim banjama, pošto su one nakon eskalacije krize u Ukrajini i zatezanja odnosa Zapada i Rusije suočene sa velikim odlivom klijenata iz Rusije, pre svega najomiljenija destinacija Rusa - Karlove Vari.

"Vlada između ostalog sada rešava kako da pomogne banjama pošto smo sada ostali u nekim oblastima bez klijenata iz Libije ili Rusa u Karlovim Varima", kazao je Zaoralek.

Šef češke diplomatije razgovarao je sa predstavnicima iračkih Kurda i o daljoj vojnoj pomoći, pored isporuka starih zaliha municije koje je za borbu protiv Islamske države poklonila Češka.

"Veoma su zainteresovani za helikoptere i avione. U ovakvom tipu borbi je podrška iz vazduha kopnenim jedinicama neizmerno važna", rekao je češki ministar.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара