Читај ми!

Izrael, incident na granici s Gazom

Pucano na izraelski vojni džip na granici sa Pojasom Gaze. Armija odgovorila tenkovskom paljbom.

Jedan izraelski vojni džip, koji je patrolirao duž granice s Pojasom Gaze, našao se danas na udaru vatre sa tog palestinskog područja, što je navelo armiju da odgovori tenkovskom vatrom, prvi put od letošnjeg rata protiv Hamasa.

Na džipu su oštećeni prozori ali vojnici nisu povređeni.

Izraelski vojni portparol rekao je da je pucano iz lakog oružja na izraelske vojnike kraj Kisufima u severozapadom delu pustanje Negev.

Granica s Pojasom Gaze bila je uglavnom mirna od sedmonedeljnog rata, ali je bilo izolovanih incidenata u poslednjih nekoliko meseci, kada su stanovnici Gaze prilazili bezbednosnoj ogradi, a izraelski vojnici ih rasterivali suzavcem ili pucajući iz lakog oružja.

U nedelju su vojnici ubili jednog Palestinca kraj granice, naveli su palestinski izvori. Vojska je saopštila da su dvojica Palestinaca prišli ogradi i nisu reagovali na naredbe da stanu, pa je pucano najpre u vazduh, a zatim u njihove noge.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je od zadobijenih rana preminuo Fadal Muhamed Halava (32).

On je prva žrtva od rata u kome je poginulo skoro 2.200 Palestinaca, uglavnom civila i 73 ljudi na izraelskoj strani, mahom vojnika.

Izveštaja o mogućim žrtvama na palestinskoj strani u današnjem incidentu nije bilo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво