Venecula, zatvorenici preminuli od trovanja

Najmanje 25 zatvorenika preminulo u zatvoru u Venecueli. Uprava zatvora tvrdi da su oni provalili u ambulantu i popili smrtnosnu kombinaciju lekova i alkohola. Porodice kažu da su njihovi bližnji namerno otrovani.

Još 145 zatvorenika, koji su takođe štrajkovali glađu, završilo je u bolnici zbog trovanja, javila je agencija AFP, prenosi Tanjug.

Zatvorenici u kaznenom centru "David Vilorija", u venecuelanskoj saveznoj državi Lara, u utorak su stupili u štrajk glađu zbog, kako tvrde, nehumanog tretmana i kršenja prava od strane uprave zatvora.

Venecuelansko Ministarstvo za kaznene institucije je saopštilo da su zatvorenici u sredu uveče postali nasilni i provalili u zatvorsku ambulantu, gde su popili lekove za epilepsiju, antibiotike i lekove za smirenje i to zalivali alkoholom proizvedenim od žitarica.

Udruženje za prava zatvorenika u Venecueli dovodi u pitanje zvaničnu verziju događaja. Tvrde da su u mrtvačnici izbrojali oko 25 tela i doveli u sumnju verziju događaja koju su iznele vlasti, koje tvrde da je preminulo 13 zatvorenika.

Kako navode, članovi porodica preminulih zatvorenika rekli su da je njima pozlilo pošto su popili vodu koju im je dostavila zatvorska uprava.

"Zatvorenici nisu tako glupi da popiju lekove ne čitajući uputstva za upotrebu", rekao je direktor Udruženja Umberto Prado.

U zatvoru "David Vilorija" se nalazi ukupno 3.700 zatvorenika, što je četiri puta više od kapaciteta te ustanove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво