Читај ми!

Štajnmajer protiv ulaska Ukrajine u NATO

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer rekao da se protivi ulasku Ukrajine u NATO, jer smatra da to nije realno.

Šef nemačke diplomatije je, u intervjuu za Špigel, rekao da je "za NATO moguće partnerstvo sa Ukrajinom, ali ne i članstvo", prenosi Tanjug.

Štajnmajer je naveo da ne veruje da je realno da se Ukrajina priključi Evropskoj uniji u doglednoj budućnosti, pošto je privredna i politička modernizacija zemlje "projekat za nekoliko generacija", prenela je Raša tudej.

Rusija je nedavno pozvala Ukrajinu da ne ulazi u NATO, navodeći da je nesvrstani status u njenom najboljem interesu.

"Nema sumnje da je nesvrstan status (Ukrajine) značajan ne samo zbog osiguranja stabilnosti u evroatlantskoj zoni, već i u osnovnom nacionalnom interesu ukrajinskog naroda", rekao je tada ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Lavrov je to izjavio nakon što je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao za britansku medijsku kuću Bi-Bi-Si da Rusija traži stopostotne garancije da niko neće ni pomišljati o ulasku Ukrajine u NATO.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво