Читај ми!

Stolicom na sudiju zbog blage presude za ubistvo

Otac dvogodišnje devojčice gađao sudiju holandskog suda stolicom, nezadovoljan preterano blagom kaznom za vozača koji mu je usmrtio ćerku i njenu baku i deku.

Sudija suda u gradu Rormond izrekla je vozaču kaznu od samo 120 dana društveno korisnog rada, ili 60 dana pritvora ukoliko ne završi rad, prenosi Tanjug.

Sletevši s puta, osuđeni muškarac, koji je u času nesreće vozio brzinom od oko 120 kilometara na sat u zoni u kojoj je dozvoljena brzina ograničena na 80 kilometara na čas, na licu mestu je usmrtio devojčicu, kao i njenog dedu i babu, stare 67 i 64 godine.

U obrazloženju presude, sudija je navela da osuđeniku sleduje kazna kakva se izriče u sličnim slučajevima.

Lokalni mediji, međutim, navode da je sudija takvu odluku donela iako vozač nikada nije izrazio grižu savesti i nikada se nije izvinio.

Video-snimak na kojem se vidi kako ozlojeđeni otac baca stolicu i izleće iz sudnice objavljen je na Jutjubu, nakon čega se na društvenim mrežama pojavilo mnoštvo kritika na račun izrečene kazne.

Prema navodima lokalnih medija, to pitanje je čak pokrenuto u holandskom parlamentu, a poslanik Joram van Klaveren je, navodno, oštro osudio kaznu kao "apsurdno nisku".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво