Читај ми!

SAD, trinaest žrtava snežnog nevremena

Novembarska zima na američkom kontinentu odnela je 13. žrtvu. Istočno od Velikih jezera za tri dana palo je snega koliko obično padne za celu zimu.

Na severoistoku države Njujork naselja izgledaju poput snežnih dina gde se kuće jedva naziru. U domovima je ostalo mnogo onih kojima je pomoć neophodna.

Volonteri koji pomažu, danima nisu spavali, a do ugroženih se teško probijaju jer putevi više ne postoje. Pod težinom snega urušilo se više od 30 krovova, ali niko nije stradao. Već sutra počeće kiša, jer će temperatura biti viša za 15 stepeni. Tada će težak sneg početi da se natapa poput sunđera, pa se strahuje od novih urušavanja krovova, a prete i poplave.

Čak i za oblast Bafala, jedno od mesta sa najviše snega u SAD, snežne padavine bile su istorijske, tokom tri dana palo je skoro 2,4 metra snega, količina koju ta oblast dobije u proseku za celu godinu.

Gradonačelnik Bafala Bajron Braon rekao je da je skoro 30.000 tona snega raščišćeno, što je jednako zapremini 1.500 kamiona. Iako se vreme malo popravilo, neki putevi su i danas zatvoreni za saobraćaj i vlasti su upozorile da je i dalje opasno i pozvale stanovnike da ostanu u svojim kućama i da se pridržavaju zabrana za vožnju da bi službe mogle da raščiste puteve.

Guverner države Njujork Adru Kuomo pozvao je vozače da ne izlaze na klizave puteve zagušene kolima, dok službe pokušavaju da zarobljena vozila izvuku iz snega.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво