Britanija izaziva Rusiju, pronađite tenk!

Britanska ambasada u Kijevu objavila je crtež na Tviteru koji će pomoći Kremlju da uoči svoje tenkove u Ukrajini, rizikujući da izazove nove oštre kritike Moskve, izvestio je AFP.

U poruci postavljenoj na Tviter nalogu britanske ambasade u Ukrajini piše da ruski predsednik Vladimir Putin i dalje demantuje da su ruski vojnici, materijal i oprema u Ukrajini. Prilaže se i vodič koji će pomoći Kremlju da uoči svoje tenkove, prenosi Tanjug.

Uz poruku postavljena je slika britanskog "Forin ofisa" na kojoj je nacrtan ruski tenk T-72BM, a ispod njega i fotografije tih tenkova, koje "nije koristila ukrajinska vojska" u Ukrajini.

Rusija demantuje bilo kakvo vojno angažovanje na istoku Ukrajine, o čemu kritike stižu sa Zapada, koji vrši veliki pritisak na Kremlj da doprinese rešavanju krize.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg govorio je juče "o veoma ozbiljnom gomilanju" vojnika, artiljerije i sistema protivvazdušne odbrane unutar Ukrajine i na ruskoj strani granice.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u sukobima proruskih snaga i ukrajinske vojske na istoku Ukrajine, u proteklih sedam meseci, poginulo je više od 4.100 ljudi.

Dva ukrajinska vojnika i pet civila poginuli su na istoku zemlje u protekla 24 sata, rekli su bezbednosni zvaničnici u Kijevu.

Na sastanku u Minsku, 5. septembra, Kijev i predstavnici proruskih snaga su se, uz posredovanje Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, dogovorili o prekidu vatre koji je stupio na snagu narednog dana.

Od tada dve strane su u više navrata optuživale jedna drugu za kršenje primirja.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво