Читај ми!

Donjeck, žestoka bitka za aerodrom

Jake eksplozije i artiljerijska vatra potresaju aerodrom u Donjecku, uprkos pokušajima da se pregovorima stane na kraj oružanim sukobima. Šest ukrajinskih vojnika i tri policajca poginulo u prethodna 24 časa, saopšteno je iz Kijeva. Ministri EU u Briselu o pooštravanju sankcija Rusiji i reformama koje Kijev mora da sprovede.

U blizini strateški važnog aerodroma novinar agencije Rojters čuo je na nekoliko mesta artiljerijsku vatru i jake eksplozije u najnovijim okršajima proruskih i vladinih snaga, javlja Tanjug.

Potpredsednik samoproglašene Donjecke Republike Andrej Purgin izjavio je juče da su proruske snage postigle sporazum sa ukrajinskom vojskom da se zaustavi granatiranje oko aerodroma u Donjecku.

Međutim, portparol ukrajinske vojske u Kijevu naveo je da je sporazum "jedino značio da pobunjenici pokupe mrtve i ranjene sa aerodroma".

"Sada razumem, oni su pokupili tela i počeli ponovo da pucaju", rekao je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov.

Ranije danas, ukrajinske vlasti su saopštile da su tri policajca poginula u granatiranju blizu mesta Makarov u Luganskoj oblasti, preneo je AFP.

Šest vojnika izgubilo je život u odvojenim incidentima, prenose zvaničnici.

Takođe se ističe da ke ranjeno još devet vojnika i pet policajaca.

U Donjecku je tokom vikenda ubijen jedan civil, a ranjeno osam.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u sukobima između ukrajinskih snaga i proruskih aktivista koji traju već sedam meseci na istoku Ukrajine, poginulo je više od 4.100 ljudi, a ranjeno gotovo 10.000.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи