Читај ми!

Sirija, sukobi u blizini libanske granice

Aktivisti i sirijski državni mediji javljaju da se sirijska vojska bori sa pobunjenicima u blizini Golanske visoravni i libanske granice.

Sirijska državna agencija SANA javlja da su sirijski vojnici ubili "nekoliko terorista i ranili veliki broj njih" u selu Bei Jin, u jugozapadnoj Siriji, prenosi Tanjug.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je u sukobima prethodnog dana poginulo 26 sirijskih vojnika i 14 pobunjenika.

Oblast u blizini planine Hermon duž granica Sirije, Libana i Izraela već nedeljama je poprište žestokih sukoba nakon što su pobunjenici i organizacija El Nusra front, koja je povezana sa terorističkom mrežom Al Kaida, krenuli u ofanzivu, navodi AP.

Libanska državna nacionalna novinska agencija je objavila da libanski vojnici nisu dozvolili Sirijcima da dovedu 11 ranjenika iz oblasti Beit Jin.

Liban je proteklih meseci praktično zatvorio granicu za sirijske izbeglice, a propušta se samo humanitarna pomoć.

Više od milion i sto hiljada sirijskih izbeglica već se nalaze u Libanu i predstavljaju veliko opterećenje za ograničene resurse i infrastrukturu te zemlje, navodi AFP.

Osim toga, libanska vojska je pojačala bezbednost na granici nakon krvavih sukoba sa džihadistima iz Sirije u pograničnom regionu ranije ove godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи