Napad na predgrađe Donjecka, dvoje mrtvih

Ukrajinska vojska izvršila je napad na predgrađe Donjecka, ubijeno je najmanje dva civila i ranjeno sedam, javila je ruska novinska agencija RIA Novosti.

"Tenkovi su otvorili uznemirujuću vatru na naša utvrđenja i stambene oblasti. Prema prvim procenama, ubijeno je najmanje dva civila i sedam ranjeno", rekao je izvor u komandi proruskih snaga u Donjecku, prenosi Tanjug.

Ranije istog dana, borbe su se vodile u predgrađu Donjecka pošto su ukrajinske snage rasporedile tenkove u ovoj oblasti. Napad je odbijen i najmanje pet oklopnih vozila je uništeno.

Tas navodi da je ukrajinska vojska pokušala da probije linije razgraničenja koje ih razdvajaju od položaja snage milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike, potvrdio je zamenik premijera Ravil Kalikov.

"Registrovali smo dva pokušaja proboja linije fronta. Oni ne predstavljaju bilo kakvu opasnost za opštu bezbednosnu situaciju. Nosićemo se s tim", rekao je Kalikov ne navodeći tačno gde su izvršeni napadi u rejonu Donjecka - koje su snage proruske milicije odbile, navodi Tas.

Granatiranje Donjecka na istoku i sukobi ukrajinske vojske na području grada Jasinovataja je kršenje Sporazuma iz Minska i ženevskih sporazume o naseljenim mestima u Ukrajini, izjavio je ruski stalni predstavnik pri OEBS-u Andrej Kelin.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 07. nov 2014, 04:39) - anonymous [neregistrovani]

gospodari rata i putin

sabotaze su tako velike a mi tako mali. globalisti, svetska oligarhija i NATO-a imaju za cilj osvajanje resursa i trzista, Amerika ih prvo dobro naoruza, uzme im milijarde dolara onda ih bombarduje, i danas vodi ratove sa onima koje je naoruzala? domen realne politike nije da se svetski mir i pravo, uspostavi vojnim sredstvima i avijacijom, sto padaju vojni avioni, a sto padaju nevin i civilni, dva maleziska.....?

(četvrtak, 06. nov 2014, 23:00) - anonymous [neregistrovani]

razaranje naroda Donbasa

KIjev je počeo sa dugo očekivanom ofanzivom.
Oni uopšte ne planiraju nikakav razgovor, krijući se po medijskom podrškom zapada.
Pa kako im Donbas može verovati?