Читај ми!

Britanija, doživotni zatvor zbog ubistva nastavnice

Učenik u Velikoj Britaniji osuđen je na doživotni zatvor, a najmanje 20 godina zatvora pre nego što dobije mogućnost da izađe na uslovnu slobodu, zbog ubistva nastavnice španskog u učionici punoj dece.

Dečak, čiji identitet nije javno objavljen zbog toga što je maloletan, imao je 15 godina kad je 28. aprila ove godine nožem izbo nastavnicu En Megvajer dok je držala čas španskog u katoličkoj srednjoj školi "Korpus Kristi" u Lidsu, na severu Engleske, javila je agencija AFP, a prenosi Tanjug.

Sudija Piter Koulson je prilikom izricanja presude rekao da su činjenica da se dečak ponosio svojim delom, kao i odsustvo bilo kakvog kajanja, "potpuno groteskni".

Koulson je dečaka osudio na doživotni zatvor, pri čemu će u zatvoru morati da provede najmanje 20 godina pre nego što dobije mogućnost da izađe na uslovnu slobodu, ali je sudija dodao da je, s obzirom na činjenice, "veoma moguće da taj dan nikad neće doći".

Dečak, koji je priznao krivicu za ubistvo profesorke, ranije je prijateljima pričao i o tome da planira da napadne druge nastavnike, uključujući jednu trudnicu.

On je psihijatru rekao da "oseća ponos" zbog unapred planiranog ubistva koje je počinio, navedeno je na suđenju.

Na pitanje o tome kako je ubistvo uticalo na porodicu ubijene En Megvajer, dečak je odgovorio: "Baš me briga. Moje je mišljenje da je sve što sam uradio bilo dobro."

En Megvajer (61) je trebalo da se penzioniše za nekoliko meseci kad ju je dečak u aprilu izbo velikim kuhinjskim nožem sedam puta pred predstravljenim učenicima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво