Читај ми!

Nigerija, samoubilački napad na procesiji

Najmanje 23 ljudi poginulo je u napadu bombaša samoubice na procesiju šiitskih muslimana povodom verskog praznika Ašura na severoistoku Nigerije. Uhapšen drugi bombaš koji nije uspeo da aktivira svoju eksplozivnu napravu.

Bombaš samoubica se priključio koloni šiita dok su prolazili trgom u gradu Potiskum, u centru teritorije u kojoj deluju pobunjenici iz grupe Boko Haram, a ubrzo zatim je aktivirao eksplozivnu napravu, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Svedok Mohamed Gana, čiji je brat poginuo u toj eksploziji, izbrojao je na licu mesta 23 tela.

Policija je nakon eksplozije uhapsila i drugog napadača, koji nije uspeo da aktivira svoju eksplozivnu napravu.

Petogodišnja borba Boko harama za uspostavljanje islamske države u Nigeriji, tokom koje je poginulo više hiljada ljudi, predstavlja glavnu bezbednosnu pretnju po tu državu, koja je najveća privreda i vodeći proizvođač nafte u Africi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи