Читај ми!

Nemačka i Britanija, smirivanje tenzija

Britanski ministar finansija Džordž Ozborn odbacuje pisanja medija da bi Berlin radije izabrao da Ujedinjeno Kraljevstvo napusti EU nego da se ograniči princip slobode kretanja. Nemačka želi da Britanija ostane aktivna članica EU, ali Berlin ostaje pri stavu da se ne može pregovarati o navedenom principu, kaže portparol Angele Merkel.

Džordž Ozborn ističe da premijer Dejvid Kameron traži način da promeni sistem po kojem funkcioniše sloboda kretanja unutar Evropske unije, ali je i odbacio izveštaje da Nemačka upozorava da bi takvi postupci "izbacili" Ujedinjeno Kraljevstvo iz EU.

Ističe da je imao "dobre razgovore" sa nemačkom stranom i dodao da je Berlin bio otvoren za predloge Kraljevstva.

Tokom vikenda, Špigel je pisao da je kancelarka Angela Merkel upozorila Kametona da je ograničavanje slobode kretanja migranata linija koja ne sme da bude pređena.

"Pre svega, morate da znate da Dejvid Kameron i Konzervativnsa partija uvek stavljaju interese Britanije na prvo mesto i da ćemo raditi ono što je u interesu ove zemlje i njene ekonomije", rekao je Ozborn.

Ono što danas imamo je priča zasnovana na spekulacijama o tome šta bi Angela Merkel mogla reći o nečemu što bi Dejvid Kameron možda rekao u budućnosti, ističe Ozborn dodajući da će se pitanju slobode kretanja prići hladne glave.

U međuvremenu, portparol Angele Merkel je rekao da Nemačka želi da Velika Britanija ostane aktivna i posvećena članica Evropske unije, ali i da Berlin ostaje pri stavu da se ne može pregovarati o principu slobodnog kretanja radne snage unutar država članica Unije.

Štefen Zajbert je izjavio da Nemačka deli mišljenje o potrebi borbe protiv "mogućih zloupotreba" slobodnog kretanja radne snage, ali da "sam princip ne sme biti doveden u pitanje". 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара