Nemačka poziva Rusiju da poštuje dogovoreno

Ministar inostranih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer pozvao je Rusiju da poštuje "jedinstvo Ukrajine".

Frank- Valter Štajnmajer je na svom Tviter nalogu napisao da će se Nemačka odnositi prema Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na osnovu njihovih izjava da jedinstvo Ukrajine ne može biti dovođeno u pitanje, prenosi Tanjug.

Nemački ministar je naveo da su "izbori održani u suprotnosti sa sadržajem i duhom sporazuma u Minsku" koji je imao za cilj postizanje mira na istoku Ukrajine.

Moskva je saopštila da poštuje rezultate izbora u regionu Donbasa na istoku Ukrajine, a Evropska unija smatra da su oni prepreka miru u toj oblasti i neće ih priznati.

broj komentara 11 pošalji komentar
(ponedeljak, 03. nov 2014, 15:52) - milan [neregistrovani]

Re: "Koliko?"

U Vašem cenjenom komentaru je "manja" greška.
Rusa u Drugom svetskom ratu, a predpostavljam
da ste na to mislili, nije nestalo 20 miliona
nego 25 miliona.

Znaju to Rusi dobro ali se nadam da su toga i
Nemci svesni. Računati mogu samo na strpnost
Rusije, kojoj ipak postoji granica.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 14:56) - slavko [neregistrovani]

koliko?

"Jer dodjeli do konflikta sa Rusijom svi njeni sadasnji saveznici razbezace se i Berlin nece biti podeljen vec ce najverovatnije i nestati , jer Rusi vise nesmeju dozvoliti da izgube dvadeset miliona ljudi."

Ako Berlin nestane nestati če i Rusija. Svih 20+ milijuna.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 14:34) - anonymous [neregistrovani]

Anektiral?

Sta pricas neznalico? Krim nikada nije bio ukrajinski! Idi kod ucitelja istorije i trazi da ti varati pare...

(ponedeljak, 03. nov 2014, 14:12) - Istorija... [neregistrovani]

za pocetnike:

Nisu Ukrajinci anektirali Krim,vec obrnuto!

(ponedeljak, 03. nov 2014, 13:59) - anonymous [neregistrovani]

@Nemci bi...

Da g.Voroncov,ostavili su im "milijarde",ali zaboravili ste i onu silnu auto industriju:Zaporozec,Trabant,i svakako Volgu.Malo sale gospodine(ili druze),nije na odmet,jel da.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 13:45) - Воронцов [neregistrovani]

Немци би да се Русија и даље повлачи

Па докле да се повлаче, захваљујући руској (совјетској) глупости повукли су из Немачке око 546 ооо војника и оставили Немцима десетине милијарди долара вредности у некретнинама. Захваљујући руској глупости Немачка данас доминира Европом.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 13:06) - Radovan [neregistrovani]

A sta ce jadni Nemci

Rusi treba da zahtevaju da Nemacka i nato povuku svoje trupe iz Istocne Nemacke. Ako mogu Nemci da se ujedinjuju, zasto bi to pravo osporavali Rusima.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 13:05) - anonymous [neregistrovani]

Šteta

Šteta što će Nemačka biti uvučena u propast za račun drugih. Engleska neka ide, ali Amerika neće i stalno će visiti iznad glave Evrope i Nemačke. EU je trebala da bude potpuno samostalna i kontra teža, a pretvorila se u poslušnog saveznika. Osnivači ujedinjene Evrope na čelu s De Golom nisu zamislili ovakvu Evropu.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 13:04) - anonymous [neregistrovani]

prazna priča

Ovaj gospodim još nije shvatio da Moskva Zapadu više ne vjeruje, a kamoli da igra po njihovim pravilima, tako da je ova izjava za zapadne mase i pravdanje samih sebe za Majdan.
lavrov to svaki dan ističe iako i dalje koristi riječ partneri.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

Nemacka

Nemacka je sebi dala za pravo da ona o svemu odlucuje u Evropskoj Zajednici pa na osnovu toga stekla pogresan utisak da i Rusija treba to da postuje. Pri tom je izgleda u svom zanosu izgubila iz vida da su ih Rusi vec jednom dobro naucili ko u Evropi vlada situacijom i ako bi ponovo trebali biti na to podsecani nece dobro proci. Jer dodjeli do konflikta sa Rusijom svi njeni sadasnji saveznici razbezace se i Berlin nece biti podeljen vec ce najverovatnije i nestati , jer Rusi vise nesmeju dozvoliti da izgube dvadeset miliona ljudi.