Читај ми!

Erdogan: Koalicija bombarduje samo Kobane

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je u Parizu međunarodnu koaliciju koja bombarduje položaje ekstremista Islamske države u Siriji i Iraku.

Redžep Tajip Erdogan rekao je da međunarodna koalicija bombarduje samo kurdski grad Kobane u Siriji kod granice s Turskom, prenosi Beta.

"Zašto koalicione snage stalno bombarduju grad Kobane?... Zašto ne bombarduju druge gradove (u Siriji) kao što je Idlib?", rekao je Erdogan koji se nalazi u poseti Parizu, gde ga je primio francuski kolega Fransoa Oland.

"Stalno se pominje Kobane, koji je na granici s Turskom i gde skoro nema više nikoga osim 2.000 boraca", dodao je turski predsednik.

Turske vlasti su prošle nedelje, pod pritiskom SAD, dozvolile da irački Kurdi prođu preko njene teritoriju do Kobanea, iako su ranije saopštile da neće dozvoliti slanje bilo kakvih vojnih kopnenih jedinica u taj sirijski grad.

Islamska država pokrenula je ofanzivu na Kobane sredinom septembra u nadi da će preuzeti kontrolu nad trećim kurdskim gradom u Siriji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво