Читај ми!

Irak, pronađena još jedna masovna grobnica

Na zapadu Iraka pronađena tela 48 pripadnika jednog sunitskog plemena koje su ubili pripadnici Islamske države.

Tela su pronađena u provinciji Anbar, zapadno od Iraka, čiji je veći deo okupirala vojska Islamske države, rekao je član provincijske vlade Faleh el Isavi, prenosi Beta.

Ubijeni su borci, uglavnom iz plemena El Bu Nimr, koji su bili u savezništvu sa vladom Iraka, kao i pripadnici snaga bezbednosti koji su pohvatani kada je Islamska država osvojila tu oblast početkom oktobra rekao je El Isavi.

To je druga masovna grobnica otkrivena za samo dva dana. Prethodna je nađena juče, s telima 30 sunitskih boraca koji su ubijeni nekoliko sati ranije. I oni su uhvaćeni u vreme pada grada Hita u ruke snaga Islamske države.

Hit je 140 kilometara zapadno od Bagdada.

"Vlada bi trebalo da pomogne plemenu Al Bu Nimr da uzvrati udarac. Situacija je tragična, a civili napuštaju kuće plašeći se dodatnih represalija", rekao je El Isavi.

Islamska država je zaposela po trćinu Sirije i Iraka i proglasila "kalifat".

Američke trupe, koje su sa saveznicima okupirale Irak 2003. godine, povukle su se odatle 2011. godine, a sada akcijom iz vazduha nastoje da pomognu borbu lokalnih snaga protiv Islamske države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи