Читај ми!

Merkelova nije zabrinuta zbog ruskih aviona

NATO je saopštio da je uočio letove ruskih strateških bombardera iznad Atlantskog i Crnog mora i ruskih borbenih aviona iznad Baltičkog mora, a nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da nije mnogo zabrinuta zbog toga.

Poslednjih nekoliko meseci je uočeno "mnogo aktivnosti koje se odnose na ruske vojne vežbe", rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel na konferenciji za novinare, prenosi Tanjug.

"Ali ja nisam zabrinuta jer ne mislim da se radi o većem narošavanju vazdušnog prostora", kazala je ona, preneo je Rojters.

NATO je saopštio da su njegovi avioni presreli četiri grupe ruskih aviona u roku od 24 sata počev od utorka i to je opisao kao neobično intenziviranje aktivnosti u napetim vremenima u odnosima između Istoka i Zapada zbog krize u Ukrajini.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da će NATO nastaviti da prati povećanu vojnu aktivnost Rusije u evropskom vazdušnom prostoru, prenosi AFP.

"NATO je snažan i nastaviće da budno prati razvoj situacije. Ta snaga je naš odgovor na velike ruske vojne manevre iznad Baltičkog mora, Severnog mora/Atlantskog okeana i Crnog mora ranije ove sedmice", rekao je on tokom posete Atini.

Stoltenberg je, takođe, apelovao na Rusiju da povuče svoje snage iz Ukrajine, prenosi AP. Rusija, međutim, tvrdi da u Ukrajini nema njenih snaga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво