Predsednik Meksika sa roditeljima nestalih studenata

Predsednik Meksika Enrike Pena Njeto sastao se sa roditeljima 43 nestalih studenata po prvi put od njihovog misterioznog nestanka pre više od mesec dana.

Istražitelji su ustanovili da je policija u gradu Iguala pritvorila studente i potom ih predala narko bandi, a roditelji su prilično frustrirani i ljuti zbog tempa istrage, javlja AP, prenosi Tanjug.

Posle šest sati provedenih u predsedničkoj rezidenciji, roditelji studenata su saopštili da su predsedniku predočili svoje nepoverenje u istragu.

Vlada je obećala da će uvesti dodatne mere, uključujući formiranje komisije za nadzor tog slučaja, saopštili su roditelji.

Peno Njeta je rekao da će Vlada obezbediti veću podršku porodicama ubijenih ili ranjenih studenata u napadu na autobuse studenata 26. septembra u Iguali, kao i da će udvostručiti napore u cilju otkrivanja lokacije na kojoj se nalaze nestali studenti.

"Biće obnovljen plan potrage", dodao je meksički predsednik.

Istražitelji su saopštili ranije da je napad na studente naredio bivši gradonačelonik Iguale zbog bojazni da studenti planiraju da ometu govor njegove supruge.

Veruje se da su korumpirani policajci predali pritvorene studente narko kartelu Gereros Unidos.

Slučaj studenata doveo je do niza protesta širom zemlje kao i do masovnih demonstracija u Meksiko Sitiju, Akapulku i Čilpansingu sa zahtevom da Vlada sprovede konkretnu i odlučnu akciju.

Taj slučaj je, kako je navela američka agencija, uzdrmao imidž poboljšane bezbednosne situacije na kojem Vlada radi od kako je Peno Njeta preuzeo vlast 2012. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара