Читај ми!

Porošenko: Novi parlament biće proevropski

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko pozvao je Ukrajince da izađu sutra na birališta i istakao da je uveren da će posle izbora biti izabrana "proukrajinska i proevropska" skupština.

Petro Porošenko je, u obraćanju pred vanredne parlamentarne izbore, rekao da će građani najzad izabrati proukrajinski, "a ne promoskovski" parlament, prenosi Tanjug.

Porošenko je rekao da je stari saziv Vrhovne Rade raspustio "ne samo zato što je dugo bila poslušan instrument u rukama diktatora", nego i zato što se tokom nekoliko meseci uverio u njen izuzetno nizak reformski potencijal.

"Vrlo je teško davati gas reformama, kada stotine deputata sinhronizovano pritiskaju kočnicu", rekao je ukrajinski predsednik prilikom posete Černovickoj oblasti.

Porošenko je uveren da će izbori osigurati potpuno "resetovanje" vlasti, obnovu i podmlađivanje parlamenta.

Predsednik Ukrajine pozvao je građane da biraju po savesti i da imaju na umu da je "glasanje za novac od sada krivično delo ne samo za one koji plaćaju, već i za one koji prodaju".

"Meriti svoj glas grivnama znači trgovati otadžbinom, što je sto puta više protivzakonito i grešno dok desetine hiljada ljudi rizikuju život braneći domovinu", rekao je Porošenko.

Pritom je dodao da kriza na istoku Ukrajine može biti rešena samo mirnim i političkim putem.

"Samo putem političkog rešavanja možemo vratiti teritorije gde vojnog rešenja problema nema i ne može biti", rekao je Porošenko.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво