Читај ми!

SAD, džihadista sekirom napao policajce?

Pristalica džihadista Zejl Tompson napao je grupu od četiri njujorška policajaca koji su se slikali na ulici i tom prilikom ranio dvojicu, od kojih je jedan u kritičnom stanju. Tompson je ubijen na licu mesta.

Portparol njujorške policije kaže da je do nesreće došlo kada su policajci patrolirali peške kada ih je jedan fotograf zamolio da ih fotografiše u ulici Kvins, prenosi Tanjug.

Tompson je iznenada počeo da maše sekirom kojom je udario jednog policajca u desnu ruku, a zatim je ponovo zamahnuo i udario drugog policajca u glavu, ispričao je portparol policije.

Druga dva policajca su pucala u džihadistu i usmrtila ga. Jedna prolaznica je ranjena od zalutalog metka. Ona je operisana i sada se oporavlja u bolnici, prenosi Rojters.

Oba povređena policajca se leče u bolnici Jamajka, a dvadesetpetogodišnji policajac koga je napadač udario sekirom u glavu nalazi se u kritičnom stanju posle operacije. Stanje drugog policajca koji ima 24 godine sada je stabilno, navodi policija.

Američki mediji prenose da napadač Zejl Tomson ima krivični dosije u policiji Kalifornije i da je otpušten iz mornarice SAD zbog disciplinskog prekršaja.

Vlasti, međutim, nisu saopštile detalje njegovog dosijea, niti precizniji razlog otpuštanja iz mornarice.

Američki centar za nadzor islamističkih sajtova SITE naveo je i da je Tompson objavio na Jutjubu i Fejsbuku izjave kojima "pokazuje sklonost ka ekstremizmu u kontekstu rasa, vere i istorije".

Vlasti su navele i da policija istražuje motive ovog napada, i dodale da on još ne može da se poveže sa islamskim terorizmom.

"Još nije utvrđen motiv ovog napada", izjavio je policijski komesar Vilijam Breton.

Sva četiri napadnuta policajca diplomirala su 8. jula na Policijskoj akademiji.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 10. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво