Читај ми!

Poslanik EP traži novi fond za katastrofe

Poslanik u Evropskom parlamentu Andor Deli založio se za ubrzanje isplata iz evropskog Fonda solidarnosti, kao i za osnivanje novog fonda za katastrofe.

Na plenarnoj diskusiji Evropskog parlamenta o efikasnijoj zaštiti od poplava, Deli je rekao da smatra potrebnim da se osnuje jedan evropski fond za katastrofe sa značajnim materijalnim sredstvima preko kojeg će se stručno, efikasno i što je najvažnije brzo reagovati na situacije”, prenosi Tanjug.

Govoreći uoči plenarnog zasedanja ukazao je i na to da sredstva iz Fonda solidarnosti treba da budu raspoloživa ne samo za države članice već i za zemlje kandidate, što bi mogao biti jak oslonac za države poput Srbije, koju je proletos poplava pustošila, povećavajući tešku ekonomsku situaciju i energetsku zavisnost.

EU bi efikasnom i brzom pomoći mogla osnažiti lidere Srbije da u ovoj osetljivoj i složenoj spoljnopolitičkoj i bezbednosnoj situaciji ustraju na putu evropskih integracija i izgradnje snažne pravne države.

Očuvanje mira i stabilnosti su istaknuti ciljevi EU, što je i za Mađarsku posebno važno, jer u Srbiji živi 250.000 Mađara” – izjavio je Deli, a prenosi subotička Radio-televizija Panon.

Nekadašnji pokrajinski sekretar iz redova Saveza vojvođanskih Mađara Andor Deli, jedan je od evroparlamentaraca koji je u EP ušao na listi vladajućeg mađarskog Fidesa, kao dvojni državljanin Mađarske i predstavnik Mađara van matice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара