Читај ми!

Soroš: Rusija pretnja za Evropu

Milijarder Džordž Soroš je, u autorskom tekstu "Evropo, probudi se", ocenio da politika Rusije prema Ukrajini predstavlja pretnju za samo postojanje Evrope.

Džordž Soroš, u autorskom tekstu objavljenom na sajtu njujorškog Rivju of buks, piše o uticaju ruske politike na evropsku zajednicu, prenosi Tanjug.

"Evropa se suočava sa izazovom od Rusije od samog njenog postojanja. Ni evropski lideri ni njeni građani nisu svesni ovog izazova ili ne umeju da se nose sa njim", naveo je Soroš, a prenela Ria Novosti.

Soroš tvrdi da je ruska politika zasnovana na upotrebi sile koja se manifestuje represijom u zemlji i agresijom u inostranstvu, umesto na vladavini zakona. Ističe da takva politika može da nađe širok odziv među "anti EU" strankama koje su osvojile mnogo mandata u Evropskom parlamentu.

Kako navodi, u odsustvu jedinstvenog otpora EU i NATO je "nerealno očekivati da će se ruski predsednik Vladimir Putin zaustaviti na Ukrajini kada je na vidiku podela Evrope ruska dominacija nad njom".

SAD i države EU trebalo bi da se ponašaju kao da su u ratu i da ponude Ukrajini svu neophodnu finansijsku i vojnu pomoć, zaključio je Soroš.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи