Lavrov: Jednostranost nosi opasnosti

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je na jednostrane korake u rešavanju svetskih problema, navodeći kao jedan od primera i "agresiju protiv Jugoslavije".

Sergej Lavrov je na sastanku sa predstavnicima Građanske omladinske komore u Moskvi istakao da svet danas postaje policentričan i multipolaran.

"Biti svestan ove istine trebalo bi da posluži kao upozorenje protiv pokušaja jedne grupe država da diktiraju rešenja drugima. Ovo još nije iskorenjeno", prenosi Tanjug pisanje TASS-a.

"U situacijima gde mora da postoji zajednički pristup, vidimo jednostrane korake koji podrivaju uspeh naših rešenja", istakao je šef ruske diplomatije.

Prema rečima Lavrova, "proteklih nekoliko godina mogli smo da vidimo gde je to dovelo".

"Bila je agresija protiv Jugoslavije, nelegalna intervencija u Iraku i bombardovanje Libije. Sada to možemo da vidimo u Siriji", rekao je Lavrov.

On je istakao da je ukrajinska kriza direktna posledica pokušaja zapadnih država da "očuvaju i pomere na istok linije podele u evro-atlantskom prostoru".

"Protiv smo takvih pokušaja. Ne želimo konfrontaciju, ali bićemo odlučni u odbrani naših interesa i postupanju na način koji smatramo pravičnim na osnovu međunarodnog prava. Verujemo da je to najbolji način za obezbeđivanje interesa Rusije", zaključio je Lavrov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи