Читај ми!

Bulc dobila "zeleno svetlo" u EP

Šefovi poslaničkih grupa Komiteta za transport EP odobrili su imenovanje slovenačke kandidatkinje Violete Bulc za novu evropsku komesarku za saobraćaj.

Lider većinske Evropske narodne partije u Komitetu za transport Vin van den Kamp izjavio je da je Bulc dobila zeleno svetlo, prenosi Tanjug.

"Bulc je prošla, dobila je zeleno svetlo", napisao je na Tviteru Vin van den Kamp.

Violeta Bulc je sinoć uspešno prošla trosatno poslaničko ispitivanje u Evropskom parlamentu, a jutrošnja odluka šefova poslaničkih grupa znači da formalno glasanje u Komitetu neće biti potrebno.

Slovenačka političarka liberalne orijentacije privukla je pažnju javnosti nekonvencionalnim pogledom na svet i tvrdnjom da je savladala veštinu hodanja po vatri.

Bulc će se ponovo pojaviti pred parlamentom kada se na plenarnoj sednici bude glasalo o novom kolegijumu Komisije, koji na dužnost stupa 1. novembra.

Slovenački mediji pišu da nije bilo dvoumljenja oko toga da Bulc dobije prolaz, jer je, kako se navodi, uprkos kratkom vremenu za pripremu ostavila odličan utisak na članove odbora.

Za razliku od bivše premijrke Alenke Bratušek, koju su članovi odbora ENVI i ITRE opominjali da bude konkretnija i da direktno odgovori na pitanje, Bulc je pre svega suvereno vladala prostorom u kome je proticalo saslušavanje, delovala je opušteno i bez ustručavanja je priznala i da o nekim stručni pitanjima ima još toga da nauči.

Poljski poslanik joj je udelio kompliment rekavši "gospo, lepo vas je slušati".

Posle nastupa pred poslanicima, Bulc je novinarima rekla da se pripremala i po 16 sati dnevno i da je bila spremna i za teža stručna pitanja.

Najveće političke grupacije su na kraju bile zadovoljne njenim nastupom.

"Deluje kao inteligentna žena koja je već izrazila neke jake stavove", zapisali su članovi najveće grupacije Evropske narodne partije.

Predsednik grupe ALDE Gaj Verhofstat je na svom Tviter nalogu napisao: "Hvala, Miru Ceraru za Violetu Bulc, koja ima ambiciju i evropsku viziju".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво