Читај ми!

Keln, okončana drama u školi

Drama u gimnaziji u Kelnu mirno je okončana, pošto sumnjiva naoružana osoba nije pronađena. Policiji ranije prijavljeno da se u blizini škole nalazi naoružan muškarac. Prema nepotvrđenim navodima, u školi su se začuli pucnji.

U razrešenju ovog slučaja i evakuaciji škole angažovana je bila jedna specijalna jedinica nemačke policije, koja je i iz vazduha dobijala tehničku podršku, prenosi Tanjug navode lokalnih medija.

Mediji su ranije javili da policija se traga za neobrijanim 30-godišnjim čovekom u kožnoj jakni, a policija je bila evakuisala školsku zgradu.

Nemačka je osetljiva na ovakve situacije, koje se mogu pretvoriti u krvoproliće, naročito od masakra u gimnaziji Gutenberg u Erfurtu koji je pre desetak godina počinio bivši đak te škole, kada je ubio 16 osoba - đaka, nastavnika, sekrataricu i policijaca.

To nije jedino krvoproliće u školi koje je potreslo Nemačku.

Pre nekoliko godina je Tim Krečmer, mladić koji je u krvavom pohodu na svoju školu ubio 15 osoba i sebe, izazvao tragediju o kojoj se i danas govori.

Krečmer je pištoljem svoga oca, koji nije čuvan po propisu u kućnom trezoru za oružje, već u ormaru roditeljske spavaće sobe, ubio devetoro đaka, troje nastavnika, tri prolaznika prolaznika, a zatim i sebi presudio.

Državno tužilaštvo je optužilo oca za ubistvo iz nehata u 15 slučajeva, jer je držao oružje suprotno propisima, ali je sud imao stav da se ne može isključiti mogućnost da bi Tim Krečmer počinio krvoproliće i da je njegov otac oružje čuvao po propisima.

Jedini mladić, među učenicama koje je sedamnaestogodišnji Krečmer tragičnog dana poubijao, bio je kosovski Albanac Ibrahim H. (17)

U teškoj priči oko Tima, mladića za koga se kaže da je spolja bio miran, bilo je puno neslaganja, pošto su njegovi roditelji demantovali zvanične podatke da je njihov sin bio na psihijatrijskom lečenju i to pet puta tokom 2008. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво