Читај ми!

Kraj epidemije ebole u Nigeriji

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je kraj epidemije ebole u Nigeriji, posle isteka perioda od 42 dana bez novih slučajeva obolevanja od ovog virusa.

Predstavnik SZO Rui Gama Vaz kaže da je epidemija ebole u Nigeriji prošla i da je to veliki uspeh, prenosi Tanjug.

Najmnogoljudnija afrička država je pohvaljena zbog brzog odgovora na ebolu nakon što je inficirani liberijski diplomata u julu doneo virus u tu zemlju, navodi Bi-Bi-Si.

SZO je u petak zvanično proglasila kraj ebole u Senegalu.

U najnovijioj epidemiji ebole umrlo je više od 4.500 ljudi u zapadnoj Africi, uglavnom u Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu.

Procenjuje se da je 70 odsto obolelih umrlo.

U međuvremenu, sazvan je sastanak ministara spoljnjih poslova EU o tome kako da pojačaju borbu protiv pretnje od ove bolesti.

Evropske zemlje su za borbu protiv ebole izdvojile više od 500 miliona evra, ali Velika Britanija traži da se ta cifra udvostruči.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво