Ukrajina spremna da uvede vize Rusiji

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk poručuje da je Ukrajina spremna da uvede vize Rusima, ukoliko to bude bilo potrebno. Predsednici SAD i Ukrajine Barak Obama i Petro Porošenko, u telefonskom razgovoru, saglasili su se da je važno da sve strane poštuju sporazum o prekidu vatre, potpisan prošlog meseca u Minsku.

Ukrajina je spremna da uvede vize Rusima ako to bude bilo potrebno, kaže ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk, prenosi Tanjug.

"Ako bude potrebno da se uvedu dodatne mere kontrole, uključujući i vizni režim, to će biti učinjeno", poručio je Jacenjuk u intervjuu za ukrajinski TV kanal 24.

Jacenjuk ističe da je Ukrajina trenutno zadovoljna kvalitetom kontrole na zvaničnim kontrolnim punktovima na rusko-ukrajinskoj granici i da je prioritet Kijeva da se u delo sprovede "projekat zida" koji podrazumeva izgradnju "prave državne granice" između Ukrajine i Rusije, prenose Ria novosti.

U međuvremenu, predsednici Ukrajine i SAD, Petro Porošenko i Barak Obama, razgovarali su o načinima efikasne kontrole i nadgledanja granice između Rusije i istočnog dela Ukrajine.

Obama i Porošenko su se, u sinoćnjem telefonskom razgovoru, složili da je važno da sve strane poštuju sporazum o prekidu vatre, potpisan prošlog meseca u Minsku, saopštava Bela kuća.

Bela kuća navodi da su oni razgovarali i o energetskoj bezbednosti, političkim reformama i naporima Ukrajine da ojača privredu.

Obama je pohvalio to što je ukrajinski parlament usvojio zakon o borbi protiv korupcije, prenosi agencija AP.

Pozivajući se na saopštenje pres službe, agencija Itartas navodi da se Porošenko zahvalio SAD, a posebno Baraku Obami, na podršci Ukrajini i mirovnom planu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи