Obama: Zapad da se više angažuje protiv ebole

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama pozvao je lidere zapadnih zemalja da se više angažuju u borbi protiv epidemije ebole, saopštila je Bela kuća.

Barak Obama je, na video-konferenciji, pozvao lidere Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije da pokažu više posvećenosti u globalnoj borbi u zaustavljanju epidemije smrtonosnog virusa, od kojeg je do sada umrlo oko 4.500 ljudi, rekao je novinarima portparol Bele kuće Džoš Ernest, prenosi Tanjug.

Savet bezbednosti UN upozorio je da ebola predstavlja pretnju po međunarodni mir i bezbednost i apelovao na sve države članice UN i humanitarne organizacije da "ubrzaju i značajno povećaju resurse" za borbu protiv ebole, uključujući novčane donacije.

Ovo je prvi put da su UN osnovale misiju za odgovor na neku zdravstvenu krizu u svetu.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da su do sada od ebole umrle 4.493 osobe, dok je u sedam zemalja registrovano ukupno 8.997 slučajeva zaraze tom bolešću.

Ova epidemija ebole koja je izbila u Zapadnoj Africi najgora je do sada.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи