Читај ми!

Nemačka, humanitarac umro od ebole

U Lajpcigu preminuo lekar zaposlen pri Ujedinjenim nacijama, koji se zarazio ebolom dok je radio u Liberiji. Broj obolelih od ebole u zapadnoj Africi ove nedelje će premašiti 9.000.

Pacijent zaražen ebolom preminuo je tokom noći u klinici Sveti Georg u Lajpcigu, saopštila je ta klinika, a prenosi Tanjug.

Kako se navodi, pedesetšestogodišnji radnik UN-a je preminuo uprkos intenzivnim merama lečenja i maksimalnim naporima lekara i medicinskog osoblja.

Preminuli lekar, čiji identitet nije otkriven, stigao je prošle nedelje u Nemačku i treći je oboleli od ebole koji se lečio u toj zemlji.

Biće sahranjen prema zakonu Saksonije, koji u konkretnom slučaju predviđa spaljivanje sterilno upakovanog tela, što je problem, pošto je reč o muslimanu, javljaju danas nemački mediji.

I referentni institut "Robert Koh" zahteva, takođe, da telo, sa smrtonosnim virusom, bude spaljeno, a i iz lajpciške vlade je rečeno da postupak sahrane mora biti prema zahtevima tog instituta, "svejedno da li je reč o muslimanu ili ne" i da "zaštita stanovništva u ovom slučaju ima prednost".

Isti stav kao gradska vlada Lajpciga ima i Centralni savet muslimana Nemačke. 

Broj obolelih od ebole u zapadnoj Africi ove nedelje će premašiti 9.000, a epidemija se i dalje geografski širi u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Broj pacijenata koji su umrli od izbijanja epidemije ebole u martu u Gvineji dostigao je 4.447 od ukupno 8.914 registrovanih osoba koje su obolele od ovog virusa, izjavio je pomoćnik generalnog direktora SZO Brus Ejlvord, preneo je Rojters.

Iako ima naznaka da se stopa obolevanja smanjuje u nekim najteže pogođenim područjima, Ejlvord kaže da je epidemija sada zahvatila "veći broj distrikta, okruga i prefektura" nego što je bio slučaj pre mesec dana i da će broj obolelih nastaviti da raste.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво