Читај ми!

SAD, još jedan pozitivan test na ebolu

Virusom ebole zaražen radnik koji je bio u kontaktu sa Tomasom Erikom Dankanom, koji je preminuo od te bolesti.

Preliminarni test na ebolu medicinskog radnika koji je u Prezbiterijanskoj bolnici u Dalasu brinuo o preminulom pacijentu sa tim virusom, pozitivan je, saopštilo je Teksaško odeljenje zdravstvenih službi.

Taj zdravstveni radnik imao je u petak uveče temperaturu, izolovan je i upućen na testiranje, dodaje se u saopštenju zdravstvenih službi, prenosi Tanjug.

"Znamo da drugi slučaj može biti realnost i pripremili smo se za tu mogućnost", rekao je komesar u tom odeljenju Dejvid Lejki, preneo je Rojters.

U toj dalaskoj bolnici 8. oktobra preminuo je državljanin Liberije Tomas Erik Dankan, prvi pacijent kome je u SAD ustanovljena dijagnoza ebole.

Dankan je doputovao u Dalas 20. septembra u posetu rođacima a razboleo se nekoliko dana kasnije.

U saopštenju Teksaškog odeljenje zdravstvenih službi navodi se da će svi koji su dolazili u kontakt sa zdravstvenim radnikom biti pod nadzorom, preneo je AFP.

Do sada je potvrđeno ili se sumnja na više od 8.300 slučajeva ebole, a od te bolesti preminulo najmanje 4.033 osoba od kojih najviše u zapadnoj Africi.

Najviše su pogođene Gvineja, Liberija i Sijera Leone, a slučajevi zaraženih zabeleženi su i u Nigeriji, Senegalu, Španiji i Sjedinjenim Državama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи