Читај ми!

SZO: Ebola se širi, Evropa spremna

Smrtonosan virus ebole će se neminovno proširiti Evropom, ali je Stari kontinent dobro pripremljen za to, rekla je regionalna direktorka Svetske zdravstvene organizacije Žužana Jakab.

Jakabova je, samo nekoliko sati pošto je potvrđen prvi slučaj infekcije u Španiji, rekla za agenciju Rojters da su takvi slučajevi "neizbežni", prenosi Tanjug.

Četiri osobe, uključujući medicinsku sestru za koju je potvrđen virus ebole, hospitalizovane su i biće praćene zbog straha da bi mogle preneti zarazu, saopštile su ranije danas španske zdravstvene vlasti.

"Takvi slučajevi će se najverovatnije događati i u budućnosti", rekla je Jakabova i istakla da je to neizbežno, jer mnogi ljudi iz Evrope putuju u pogođene zemlje i obrnuto.

Prema njenim rečima, najveći rizik da obole imaju zdravstveni radnici koji se brinu o pacijentima, kao i njihove porodice.

"To će se dogoditi. Ali najvažnija je činjenica da je stepen rizika u Evropi još nizak i da je naročito zapadni deo kontinenta najbolje pripremljen u svetu da odgovori na virusne hemoragične groznice, uključujući ebolu", rekla je direktorka SZO za Evropu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи